Privacyverklaring

Wanneer is onze privacyverklaring van toepassing?

Onze privacyverklaring is van  toepassing op elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiële) klanten en gebruikers van onze shop. Met persoonsgegevens bedoelen we informatie die direct of indirect te herleiden is naar een individu, zonder dat de naam van dat individu bekend hoeft te zijn. Denk aan klantnummer, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, cookie ID’s en financiële data (zie onze privacyverklaring hieronder voor de volledige lijst).

Wie verwerkt je gegevens en wie beschermt ze?

Voor de verwerking van je gegevens is Batterijservice Nederland BV verantwoordelijk. Dat wil zeggen dat Batterijservice Nederland vaststelt hoe en welke gegevens van je worden verwerkt, voor welke doeleinden en hoe lang. Wij verwerken je gegevens niet zonder reden en alleen als we die nodig hebben voor een of meer specifieke doeleinden. We zullen je gegevens nooit aan derden verkopen. In onze shop vind je links naar websites van andere partijen, zoals van onze leveranciers. Hoewel we deze zorgvuldig hebben geselecteerd, zijn wij niet verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens via deze websites. Onze privacyverklaring is daarop niet van toepassing.
Voor vragen, klachten of informatie over de beveiliging en verwerking van je gegevens door Batterijservice Nederland kun je contact opnemen via privacy@batterijservice.nl

Account aanmaken en beheren

Om een bestelling bij ons te kunnen plaatsen is het niet noodzakelijk om een account aan te maken. Voor (buitenlandse) zakelijke klanten of klanten met afwijkende condities is het wel verplicht om een account aan te maken. Dit i.v.m. de administratieve en fiscale afhandeling van een geplaatste bestelling Voor het aanmaken van een account en het gebruik van je account verwerken we uitsluitend de noodzakelijke gegevens hiervoor. Bij het aanmaken en of gebruik van een account verwerken we de volgende gegevens:

Besteldata, bestelnummers/ordernummers, details van je bestelling(en), zoals aantal bestellingen, bedragen, (type) artikelen, artikelnummers, aantal en prijs.
Bezorgdata- en tijden, bezorgkosten, overzicht betalingen, E-mailadres voor e-mailvoorkeur.

Artikelen kopen en bezorging

De artikelen die je via onze website koopt kun je laten thuisbezorgen, ophalen bij een Post-punt of afhalen op ons vestigingsadres. Tijdens het bestellen verwerken we verschillende gegevens, zoals de gekozen betaalmethode en gegevens om je bestelling te volgen. Naar aanleiding van je bestelling kunnen we contact opnemen via mail of telefoon wanneer hier aanleiding voor is.  Vanaf het moment dat je artikelen bij ons bestelt en deze wilt laten thuisbezorgen of afhalen verwerken we de volgende gegevens:
Wat je bestelt (o.a. aantal, soort artikelen, BTW en bezorgkosten)
Transactiegegevens (manier van betalen, je rekeningnummer en betaalgegevens)
Bezorgwijze (thuisbezorgd of bezorgd bij een DHL-punt in de buurt o.b.v. een postcode die je intikt in onze kassa)
Naam, adres, woonplaats, bezorgdatum en –tijd indien mogelijk
Gegevens om je bestelling te volgen. Eventuele kortingscodes die je hebt ingewisseld in de kassa. Eventuele instructies die je ons geeft voor de bezorging
Overige accountgegevens indien nodig. Informatie over de acceptatie van je bestelling.
Wanneer je artikelen bestelt bij Batterijservice.nl ga je een koopovereenkomst met ons aan. Op elk aanbod en elke koopovereenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en onze aanvullende Algemene Voorwaarden van toepassing.

Vragen, klachten, contact opnemen, reparaties en garanties

Wanneer je een vraag stelt, een klacht indient over een artikel, een beroep doet op garantie of om een andere reden contact opneemt met ons, is het noodzakelijk om bepaalde gegevens te verwerken en te bewaren. Om je van dienst te kunnen zijn nemen we je vraag, klacht of verzoek op in onze klantenservice database. Afhankelijk van de vraag, klacht, reparatie of de garantie waar je een beroep op doet verwerken we je naam, adres, woonplaats, geslacht, e-mailadres, klantnummer en/of telefoonnummer. We verwerken ook gegevens over je bestellingen; dit in verband met garanties. We bewaren informatie van vragen/klachten over bestellingen en facturen net zo lang als bestellingen en factuurgegevens, namelijk maximaal 7 jaar.

Marketing

Wij gebruiken geen (persoonlijke) gegevens voor gerichte marketingdoeleinden. Wel gebruiken we algemene (anonieme) gebruikersdata om onze algemene online reclamecampagnes zoals Google shopping, Google Adwords en Google Dynamic Remarketing zo effectief mogelijk te maken. Denk hierbij aan Geodata, meest bekeken producten, klikfrequentie van bepaalde producten, type besturingssysteem en zoektermen.

Sociale media

Wanneer je via sociale media communiceert met ons, bijvoorbeeld als je commentaar plaatst, media uploadt, een bericht verzendt, een artikel van onze website deelt of op een like knop klikt, kunnen we gegevens zoals je (gebruikers)naam, woonplaats, en e-mailadres ontvangen. Stel je een vraag via sociale media? Dan kan het zijn dat we deze gegevens opslaan bij de gegevens die we al van je hebben. Dit doen we om zo goed mogelijk op je vraag of opmerking te kunnen reageren en je later persoonlijker van dienst te kunnen zijn. Op het gebruik van sociale media zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter of YouTube zijn niet onze voorwaarden en privacyverklaring, maar de voorwaarden, privacy- en cookieverklaring en andere verklaringen van de betreffende sociale media van toepassing. We raden je aan om die zorgvuldig te lezen als je vragen hierover hebt.

Reviews

We vinden het belangrijk dat onze klantenreviews transparant en onafhankelijk zijn. Het verzamelen en tonen van klantenreviews hebben we daarom uitbesteedt aan KiyOh. Het kan zijn dat we na een bestelling een uitnodiging sturen om ons te beoordelen. Hiervoor gebruiken we het opgegeven emailadres. We sturen maximaal 1 uitnodiging en indien nodig 1 herinnering per klant in de afgelopen 3 maanden.

Welke gegevens verwerken derden van je?

Voor het uitvoeren van diensten, het bezorgen van artikelen en overige activiteiten, krijgen we hulp van derden. Voor zover deze derden jouw gegevens verwerken in opdracht van ons, doen ze dat als verwerker. Alle afspraken over onder andere beveiliging, geheimhouding en jouw rechten zijn opgenomen in de verwerkingsovereenkomsten die we met deze derde partijen hebben gesloten. We werken samen met derde partijen die ons helpen met de volgende diensten:
Logistieke en operationele doeleinden: denk aan postverwerkers, pakketbezorgers en partijen die ons helpen met het versturen van e-mails.
Marketingdiensten voor het optimaliseren van onze shop. Wij gebruiken hier software voor, zoals Google Adwords en Google Shopping.
Analysediensten voor het analyseren van gegevens over je bezoek aan en gebruik van onze shop. We gebruiken hier software voor, zoals Google Analytics.
IT-diensten voor onderhoud en beheer van onze systemen en opslag van gegevens.
Het afhandelen van vragen, klachten, reparaties en garanties in samenwerking met onze leveranciers en partijen die artikelen repareren.
Het samenwerken met toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties, zoals politie en openbaar ministerie. Alleen als we het wettelijk verplicht zijn verstrekken we gegevens aan deze partijen.

Hoe beveiligen wij je gegevens?

Je privacy is belangrijk, dus we nemen de beveiliging van je gegevens heel serieus. We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en blijven. Bij de beveiliging van je gegevens houden we rekening met de eventuele verwerkingsrisico’s van je gegevens: bijvoorbeeld wanneer deze verloren gaan of onrechtmatig worden gebruikt. Hieronder zetten we een aantal van onze beveiligingsmaatregelen voor je op een rij :

We zorgen ervoor dat je account beveiligd is en dat niemand van buiten of binnen kan inloggen en zo bij je gegevens kan komen. Onder andere je wachtwoord wordt versleuteld bij ons opgeslagen.
We voorzien onze website regelmatig van automatische veiligheidsscans en noodzakelijke updates.
Communicatie via de website of email vindt versleuteld en veilig plaats.
We houden continu in de gaten of er (stiekem) inbraakpogingen worden ondernomen. Wij repareren kwetsbaarheden en nemen maatregelen bij inbraak.
We gebruiken de laatste technologieën en software.
We beschermen onze systemen tegen malware, virussen, cryptoware en hacking software.
Alleen medewerkers van Batterijservice Nedeland die toegang tot je gegevens nodig hebben om hun werk te kunnen doen, kunnen bij je gegevens.
We loggen pogingen tot inbraak en het gebruik van je gegevens door onze medewerkers, zodat we kunnen bijhouden wat er gebeurt.
Derde partijen die toegang nodig hebben tot je gegevens zijn verplicht om passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen te nemen en hun medewerkers tot geheimhouding te verplichten.

Hoe lang bewaren we je gegevens?

In het algemeen bewaren wij je gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we je gegevens hebben verzameld. Hierna verwijderen of anonimiseren we deze gegevens. Anonimiseren betekent dat we ervoor zorgen dat gegevens niet meer naar jou te herleiden zijn. Soms hebben we bepaalde gegevens toch nog langer nodig voor een ander doeleinde. Als dat het geval is, hebben wij daarvoor een grondslag en zullen wij ervoor zorgen dat deze gegevens alleen nog toegankelijk zijn voor dat doeleinde. Daarna zullen we natuurlijk alsnog je gegevens anonimiseren of verwijderen.

3 jaar :
Deze bewaartermijn geldt voor klachten die je indient. We tellen vanaf de dag waarop we de klacht behandelen.

7 jaar :
Deze bewaartermijn geldt voor de volgende categorieën:
Verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie.
Belastingdocumentatie en rapportages van leveringen van goederen, geïmporteerde en geëxporteerde goederen en andere relevante gegevens.
Correspondentie bij incasso.
Betalingsoverzicht/facturen.
Bestellingen, bewijzen levering van bestellingen.
Alle inkooprapporten van goederen, import en export.

Welke rechten heb je als klant?

Je hebt als klant bepaalde rechten als het gaat om de verwerking van je gegevens door ons. Wanneer je op onze website een account hebt aangemaakt kun je het meeste zelf regelen. Je kunt je gegevens inzien, wijzigen of downloaden. Maar je hebt bijvoorbeeld ook recht op verwijdering van gegevens en recht op overdraagbaarheid van je gegevens. Voor vragen, informatie of een verzoek kun je contact opnemen met ons via : privacy@batterijservice.nl

Maken wij gebruik van cookies?

Ja, wij gebruiken verschillende soorten cookies. Deze zijn onder andere nodig om onze website goed te laten werken en gebruiksvriendelijker te maken. We gebruiken alleen cookies voor reclame of marketingdoeleinden van onze website . Goed om te weten: als je cookies uitschakelt werkt onze website mogelijk minder goed.